Taidemaalari Heikki Mäkisen muistonäyttely

Taidemaalari Heikki Mäkisen ystävät järjestävät Galleria Akselissa Mäkisen muistonäyttelyn lokakuussa.

Mäkinen menehtyi yllättäen kotonaan huhtikuussa 2014. Hän opiskeli 1970-80 -lukujen taitteessa Kankaanpään taidekoulussa. Tuolloin koulussa vaikutti vielä voimakkaasti ekspressionismi, mutta Heikki kulki omaa polkuaan kohti abstraktia ilmaisua, joka kantoi aina 2000-luvulle asti.

Mouhijärvellä syntynyt Mäkinen vaikutti Vammalan kulttuurielämään Vammalan Seudun Taideyhdistyksessä sekä Vammalan opistossa pitkäaikaisena ja pidettynä kuvataiteen opettajana. Hän osallistui aktiivisesti yhteisnäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Pyrkimys kuvataiteen kautta vaikuttamiseen oli Heikille tärkeä päämäärä. Kun Vammalan Seudun Taideyhdistys toi kansainvälisen yhteistyön myötä kuvanveistosymposiumit Vammalaan 1991 ja 1995, oli Heikki mukana sekä järjestämässä symposiumeja että osallistumassa niihin taiteilijana. Taideyhdistyksen puheenjohtajana hän toimi kymmenen vuotta organisoiden taiteen opetusta ja yhdistyksen toimintaa.

Luonto, kalaretket ja maisema kuljettivat Heikkiä. Koko abstraktin ilmaisunsa voimalla hän tulkitsi maisemaa - vahvasti, rytmisesti ja pelkistäen. Pitkiltä luontoretkiltä siirtyivät joki- ja erämaamaisemat kankaille vahvoina väritulkintoina. 1993 Heikki Mäkiselle myönnettiin Vammalan kaupungin kulttuuripalkinto.

Lämpimästi tervetuloa Heikki Mäkisen muistonäyttelyyn!

Teksti: Ari Virtanen
Kuva: Jouni Juntunen

<< Takaisin

Taidemaalari Heikki Mäkisen muistonäyttely

Galleria Akselissa
19.-25.10.2014
avoinna joka päivä klo 12-18
vapaa pääsy

Galleria Akseli. Asemakatu 16. 38210 Sastamala. p. 045 122 6992