Vierailu

Vierailu näyttelyssä

Olet tervetullut tutustumaan näyttelyihin yksin, kaksin tai isommalla ryhmällä. Emil Danielsson - Pirunvuoren maalari -näyttely on avoinna 29.6.-6.8.2017 joka päivä klo 12-18 ja siihen on vapaa pääsy. Galleria Akseli ja Kulttuuritalo Jaatsi sijaitsevat kätevästi vierekkäin, näyttelyihin on helppo tutustua samalla kertaa. Emil Danielssonin taiteilija-ateljee Kivilinna sijaitsee Pirunvuorella, Sastamalan Ellivuoressa. Kivilinnaan on selkeä opastus ja polku Ellivuori Resortin parkkipaikalta.

Ryhmät

Ryhmät voivat halutessaan varata näyttelyyn opastuksen Sastamalan matkailusta. Ryhmille näyttely on tilauksesta avoinna myös muulloin, ryhmien varaukset Sastamalan matkailusta matkailu@sastamala.fi, p. 0400 229 142 tai matkailusihteeri Teresa Vidfelt teresa.vidfelt@sastamala.fi, p. 050 304 0485. Näyttelyn aukioloaikoina paikalla on asiantunteva opas.

Elämyksellinen opastus: Tuntemattoman taiteilijan jäljillä

Tule tutustumaan taiteilija Emil Danielssonin rakennuttamaan uljaaseen Kivilinnaan Pirunvuoren huipulla. Linna valmistui vuorelle vuonna 1916, eli on jo yli satavuotias.
1800-luvun lopulla monet taiteilijat rakennuttivat itselleen ”erämaalinnoja”. Gallen-Kallela rakensi Kalelan Ruovedelle, Halonen hirsilinnan Tuusulanjärven maisemiin ja Emil Wikström Visavuoren Sääksmäelle. Emil Danielsson oli tutustunut karkkulaiseen harrastajataiteilijaan ja asemapäällikköön Hugo Johanssoniin. Johansson toi Danielssonin kesän viettoon Karkkuun ja taiteilija ihastui ikihyviksi karkkulaisiin jylhiin ja kauniisiin maisemiin. Niinpä hän päätti rakentaa linnan vuoren laelle kivistä, niistä kun ei ollut puutetta. Linnan historiaan ja taiteilijapariskunnan kiehtovaan elämään linnassa kymmenien kesien ajan sinut johdattelee taiteilijan muusa ja vaimo, Saga Danielsson. Linnalle johtaa helposti kuljettava polku Hotelli Ellivuoren pihasta. Ammattitaitoisen koulutetun oppaan Saga Danielssonin hahmossa voit tilata oppaaksi myös Galleria Akseliin ja Kulttuuritalo Jaatsille tai vaikka kaikkiin kolmeen kohteeseen. Varaukset Sastamalan matkailusta Sastamalan matkailusta matkailu@sastamala.fi, p. 0400 229 142 tai matkailusihteeri Teresa Vidfelt teresa.vidfelt@sastamala.fi, p. 050 304 0485.

Kulttuuri-Sastamala

Sastamalalla on pitkät kulttuurihistorialliset juuret: täällä on tehty historiaa jo kivikaudelta lähtien. Paikkakunnalla on syntynyt, kasvanut ja elänyt useita maamme eturivin taiteilijoita alkaen Akseli Gallen-Kallelasta ja Rudolf Koivusta Raimo Viitalaan, Nina Ternoon, Lauri Ahlgréniin, Gunnar Pohjolaan, Mauri Kunnakseen, Pekka Vuoreen ja kymmeniin muihin.

Sastamalassa on kaksi keskiaikaista kivikirkkoa, Pyhän Marian kirkko ja Pyhän Olavin kirkko, joka tunnetaan erikoisesta historiastaan, talkoohengestään sekä Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan maalauksista. Seurakuntien historia ulottuu 1200-luvulle ja nykyinen Tyrvään kirkko on sekin erikoislaatuinen nähtävyys kaksine torneineen.

Sastamala on myös Suomen kirjapääkaupunki: vuosittain Vanhan kirjallisuuden päivät keräävät tuhansia kävijöitä etsimään kirjallisia aarteita. Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi löytyy sekin Sastamalan keskustasta ja naapurissa Herra Hakkaraisen talo viehättää perheen pienempiä kävijöitä. Suomen kieltä paikkakunnalla on vaalittu jo Antero Wareliuksesta lähtien. Ja julkaistaan täällä Suomen vanhinta paikallislehteäkin, Tyrvään Sanomia. Puhumattakaan monista muista kulttuurisesti merkittävistä kohteista ja tapahtumista.

Tervetuloa Sastamalan Seudulle

Sastamalan seudun laajan matkailu- ja tapahtumatarjonnan löydät kokonaisuudessaan seudulliselta matkailusivustolta Sastamalanseudulle.fi. Sastamalassa käydessä kannattaa poiketa muun muassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla katsomassa ainutlaatuista kirkkotaidetta. Koko perhe viihtyy Herra Hakkaraisen talossa, jossa kesäaikaan pääsee ajelemaan Hurjan hauskalla autopihalla. Vaihtoehdot eivät lopu kesken.

Vierailu

Emil Danielsson - Pirunvuoren maalari
Galleria Akselissa, Kulttuuritalo Jaatsilla ja Emil Danielssonin taiteilija-ateljeessa Kivilinnassa Pirunvuorella Sastamalassa
29.6.-6.8.2017
joka päivä 12-18
vapaa pääsy

 Emil Danielsson - Pirunvuoren maalari<br>Galleria Akselissa, Kulttuuritalo Jaatsilla ja Emil Danielssonin taiteilija-ateljeessa Kivilinnassa Pirunvuorella Sastamalassa<br>29.6.-6.8.2017<br>joka päivä 12-18<br>vapaa pääsy
Galleria Akseli. Asemakatu 16. 38210 Sastamala. p. 045 122 6992